تاریخچه
تا اواخر قرن 20 ، نور چراغ قوه از یک لامپ رشته ای با گرمای بسیار بالا تامین می شد. اما در قرن 21 ، چراغ قوه هایی از لامپ های LED بسیار ریز و با قدرت های فوق العاده بالا و گرمای خیلی کم که پیشرفت چشمگیری در این حوزه به حساب می آمدند اختراع شدند. زمانی که مزیت کنترل بی درد سر میزان نور چراغ قوه ها و ایمنی بیشترآن ها در برابر آتش سوزی نسبت به مشعل، شمع و فانوس ، و نیز بی بو و بدون دود بودن آن ها و ایجاد گرمای کمتر نسبت به لامپ های پیشین برهمگان آشکار شد ، و این موضوع باعث جایگزینی چراغ قوه ها به جای فانوس های بادی و مشعل شد.
اولین چراغ قوه ای که توسط باتری روشن شد در چیزی حدود 117 سال پیش ساخته شد. چراغ قوه های اولیه توسط باتری های کربنی روشن می شدند که دارای هیچ جریان الکتریکی پایداری نبودند و برای مدتی نیازمند خنک شدن جهت ادامه فعالیت خود بودند. از آنجا که چراغ قوه های اولیه نیز ازانرژی ناکارآمد لامپ های رشته ای کربنی استفاده می کردند ، تنها میتوانستند در مدتی زمان کوتاه از آن ها بهره برد به همین خاطردر کشور آمریکای شمالی نام این وسیله را چراغ قوه و یا مشعل نامیدند. در 10 ژانویه 1899 دیوید مسیل ، مخترع بریتانیایی لامپ های کربنی رشته ای ، سلول های خشک را اختراع و طراحی کرد اما این اختراع موجب بالا رفتن قیمت چراغ قوه ها و کاهش فروش آن ها شد که بی انگیزگی تولید کننده ها را در پی داشت. اما با توسعه لامپ های رشته ای تنگستن در سال 1904، با سه برابر کارایی بیشتر نسبت به انواع لامپ های رشته ای کربنی، و همچنین تولید باتری هایی بهبود یافته ، دوباره چراغ قوه در بین مردم نسبت به قبل به محبوبیت بیشتری دست پیدا کرد. تا سال 1922 (26 سال قبل) چندین مدل چراغ قوه مثل انواع چراغ قوه های دستی با لامپ های کوچک برای کارهایی نزدیک و دم دستی و یا انواع لامپ های نورافکن بزرگ برای روشنایی فواصل دور بیشتر تولید شده بود. در ایالات متحده آمریکا حدود 10 میلیون کاربر چراغ قوه داشتند ، که با احتساب فروش سالانه باتری ها و چراغ قوه های احیاء شده به قیمت 20 میلیون دلار می رسیم ، که این رقم فروش ، قابل مقایسه با فروش خط تولید لوازم الکتریکی بود. چراغ قوه در چین محبوبیت زیادی دارد و تا پایان دهه 1930، 60 شرکت های تولید کننده چراغ قوه ایجاد شدند که بعضی از آنها محصولشان را معادل یک سوم قیمت مدل های وارداتی می فروختند.
کاربرد
چراغ قوه یک وسیله کاربردی جذاب و جزء ملزومات ضروری در هنگام سفر، کوهنوردی ، شکار و یا در حوادث غیرمترقبه مثل زلزله است. اگر کلمه چراغ قوه را بخواهیم تعریف کنیم در واقع یک منبع نور سیار، در مکان هایی است که هیچ منبع نوری وجود ندارد. چراغ قوه در انواع مختلفی برای کاربردهای خاص طراحی و بهینه شده است. به عنوان مثال چراغ قوه های ضد آب مخصوص غواصی ، که قابل استفاده در اعماق چند متری زیر آب هستند و هیچ گونه آبی در آن ها نفوذ نمی کند. و یا چراغ های مورد استفاده در معدن ، به دلیل این که کارگران زحمت کش معدن ساعت های زیادی را در اعماق چند متری زیر زمین و در تاریکی مطلق به سر می برند ، نیاز به یک چراغ و چراغ قوه ای دارند که مدت زمان بالایی به آن ها روشنایی دهد. به همین دلیل چراغ های پیشانی با باتری های بزرگ که باتری آن ها به کمر بسته می شوند طراحی شدند و می توانند به مدت 12 تا 24 ساعت به کاربر روشنایی دهند.
چراغ قوه در کشورهای مختلف با نام های متفاوتی صدا زده می شود. در ایران این وسیله را با نام چراغ قوه می شناسند یعنی چراغی که با قوه (باتری) کار می کند. در کشورهایی مثل افغانستان به اسم چراغ دستی و یا در بعضی از کشورهای آمریکایی اغلب با نام تورچ (torch) صدا می زنند.
ساختار
یک چراغ قوه معمولی از یک لامپ که بر روی یک بازتابنده یا رفلکتور با پوشش شفاف ، باتری و سوئیچ (کلید روشن و خاموش ) که تمام آن ها توسط یک محفظه عمدتاََ از جنس آلومینیوم می باشد تشکیل شده است.
چراغ قوه با لامپ ال ای دی
زمانی که چراغ قوه هایی با لامپ های ال ای دی (LED) به داخل بازار آمدند باعث جلب توجه بسیاری از مردم شدند. این چراغ قوها دارای حالته های مختلف نوردهی برای کاربر جهت انجام کارهای مختلف و بخصوص ، مثل نور کم برای خواندن نقشه یا نور زیاد برای بررسی تابلو ها و مسافت های دور بودند. از ویژگی لامپ های ال ای دی (LED) نسبت به لامپ های رشته ای تنگستن که در گذشته استفاده می شدند دمای خروجی بسیار پایین ، قدرتمند و کوچک بودن آن ها است. لامپ های ال ای دی ها در تولید نور رنگی نسبت به لامپ های رشته ای بسیار کارآمدتر هستند.
لنزها
در بعضی از چراغ قوه ها قابلیتی به نام فوکوس (زوم) یا قابلیت تنظیم کانون وجود دارد. که به کاربر این اجازه را می دهد موقعیت نسبی لامپ و بازتابنده را در چراغ قوه خود تنظیم نماید. تا در اثر جلو و عقب رفتن لنز حالت نور چراغ قوه به صورت پخش و یا باریک (نقطه ای) در بیاید. این ویژگی اغلب در چراغ قوه های پلیسی دیده می شود.
بازتابنده ها
بازتابنده ها مخروطی شکل هستند و وظیفه آن ها هدایت پرتوهای نور تولید شده توسط لامپ ها می باشند. این شی ممکن است از فلز جلا داده شده شیشه ای ، پلاستیکی یا آلومینیوم صیقلی ساخته شده باشد. بعضی از تولید کنندگان به جای یک استفاده از یک بازتابنده ی صاف، از یک لایه ی شیشه یا "پوسته نارنجی" رنگ استفاده می کنند تا پرتوهای نور بصورت یکنواخت تر منتشر شوند.
چراغ قوه نووا مدل NTL-3031
- برد : 500 متر
- جنس بدنه : ABS
- میزان روشنایی : 350 لومن
- مدت زمان استفاده : 5 تا 6 ساعت
مشاهده قیمت روز، تصاویر بیشتر و خرید
چراغ قوه شارژی مدل TD6000
- نحوه حمل : دستی
- بند نگدارنده : دارد
- میزان روشنایی : 900 لومن
- مقاومت در برابر آب : دارد
مشاهده قیمت روز، تصاویر بیشتر و خرید
چراغ پیشانی دی پی مدل 722A
مشاهده قیمت روز، تصاویر بیشتر و خرید